ZIUA ÎNCORONĂRII regelui Charles al III-lea, moment istoric la Westminster Abbey – Peste 5 milioane de oameni așteptați la eveniment

Regele a râs și a dat mâna cu oamenii, fiind însoțit de Prințul și Prințesa de Wales. Unii dintre cei prezenți au cântat God Save the King.

O femeie a spus: „Rege Charles, mă bucur să te cunosc – am venit aici din America!”. Un alt bărbat a remarcat: „Am venit din Bangkok”, la care Regele a răspuns: „Îmi pare bine să te cunosc”.

Plimbarea familiei regale a avut loc înaintea unei recepții de seară pentru demnitari străini la Palatul Buckingham. Evenimentul a fost găzduit de Rege și a salutat membrii regali din țări precum Spania, Danemarca, Iordania și Monaco, precum și prima doamnă a Ucrainei Olena Zelenska și prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal. La eveniment au participat și Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, și una dintre nepoatele ei. Printre cei prezenți se numără și președintele României, Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen.

Peste 5 milioane de oameni sunt așteptați la eveniment.

Reamintim că suveranul nou numit a urcat pe tron ​​după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut. Acum, el urmează să fie încoronat alături de Regina Camilla, în timpul unei ceremonii simbolice care va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.

Navigare în articole