Zelenski: Teroarea rusă a luat viaţa a sute dintre copiii noştri! Din 24 februarie, pe durata războiului, 485 de copii au fost ucişi”

„Operaţiunea de salvare din oraşul Pidhorodne, regiunea Dnipro, unde o rachetă rusă a distrus case, a fost deja finalizată. 25 de persoane au fost rănite, dintre care cinci copii. DavId, care are 6 ani, este în stare gravă şi internat. Denis, de 11 ani, este şi el în stare gravă şi internat la spital. Oleksandr, de 15 ani, este şi el în stare gravă. Liza, în vârstă de 17 ani, urmează tratament în ambulatoriu. Kira, în vârstă de 10 ani, are o rană provocată de mină, urmează un tratament în ambulatoriu. Este dureros să vezi asemenea ştiri. Liza, o fetiţă de 2 ani, a fost ucisă de această rachetă rusească. Probabil o rachetă Iskander. Condoleanţe familiei şi prietenilor… Teroarea rusă a luat viaţa a sute dintre copiii noştri şi din 24 februarie, pe durata războiului, ştim sigur că 485 de copii au fost ucişi. Acesta este un număr pe care îl putem confirma oficial, cunoscând datele fiecărui copil.

Din păcate, numărul real este mai mare. De fiecare dată când ne eliberăm pământul de ocupanţii ruşi, aflăm adevărul teribil despre ocupaţie. Cam câţi oameni, câţi copii sunt îngropaţi în teritoriul ocupat – în mormintele acestui război, ale acestei agresiuni. Şi câţi mai sunt încă sub ruinele din oraşele şi satele ucrainene arse de Rusia”, a spus Zelenski.

„Până acum, din păcate, nu avem informaţii complete despre sutele de mii de copii care au fost deportaţi în Rusia. Până astăzi, 371 de copii au fost aduşi înapoi în Ucraina. În acelaşi timp, ştim cu siguranţă despre cel puţin 19.505 de copii ucraineni deportaţi, iar aceasta este doar o parte a numărului micuţilor noştri ucraineni care sunt încă în mâinile inamicului. Trebuie să îi aducem înapoi pe toţi”, a adăugat el.

Navigare în articole