Zelenski a reacționat vehement după ce Ucraina a fost acuzată de tentativă de asasinare a lui Putin: „Îl lăsăm justiţiei”

„Noi nu îl atacăm pe Putin şi nici Moscova”, a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Helsinki.

„Noi luptăm pe teritoriul nostru, ne apărăm satele şi oraşele. Nu avem suficiente arme pentru asta. De aceea nu le folosim nicăieri în altă parte”, a explicat Zelenski.

„Noi ne confruntăm cu un deficit, nu putem să risipim. Noi nu l-am atacat pe Putin, îl lăsăm justiţiei”, a adăugat el.

Kremlinul susține că Ucraina a încercat să-l ucidă pe Putin, noaptea trecută, cu un atac cu drone. Potrivit unei publicații din Rusia, ucrainenii au folosit două drone fără pilot. 

”Președintele Federației Ruse nu a fost rănit în urma atacului terorist. Programul său de lucru nu a suferit nicio modificare și continuă ca de obicei”, se arată în comunicat.

Tot oficialii de la Moscova susțin că vor răspunde la atac fără nici o îndoială, „unde și când consideră necesar”. Mai spun că se așteaptă și la alte acțiuni teroriste planificate, în special la parada de 9 mai de Ziua Victoriei, la care vor participa și oaspeți străini. 

Navigare în articole