Vremea extremă, ravagii în toată țara – Furtunile violente au măturat marile orașe – VIDEO

Vremea extremă a făcut prăpăd în aproape toată țara. În mai multe județe ploile torențiale au fost însotițe de vânt puternic și grindină. 34 de județe au fost afectate. În doar câteva minute gospodăriile oamenilor au fost inundate iar culturile distruse din cauza grindinei. Iar în marile orașe autoritățile au intervenit din cauza copacilor smulși în timpul vijeliilor. 

În Timiș, ploaia torențială însoțită de grindină a umplut curțile oamenilor cu gheață în doar câteva minute. Câțiva localnici au avut nevoie și de intervenția pompierilor pentru a scoate apa din gospodării.

Furtuna puternică însoțită de grindină a distrus nunta unor miri care își pregătiseră petrecerea într-un cort amplasat în aer liber. În câteva secunde mesele și scaunele au fost trântite iar gheața a pătruns în interior.

@marianpavelart #furtuna #banat #timisoara ♬ sunet original – MARIAN PAVEL ART

Cele mai afectate au fost județele Dolj și Alba. Și aici gospodăriile au fost inundate, iar culturile distruse din cauza grindinei.

În filmările surprinse de localnici, se vede cum ruperea de nori a făcut prăpăd în mai multe localități din județul Alba.

Și în Pitești, vremea a creat probleme. Un brad de dimensiuni uriașe s-a rupt și a căzut pe un bloc, după o ploaie torențială. Apa adunată pe coroana acestuia a fost prea grea, radacina a cedat, iar bradul s-a prăbușit.

În Capitală, autoritățile au anunțat că au avut loc numeroase accidente rutiere din cauza vremii. Mai multe persoane au fost rănite și mai multe mașini avariate. 

Navigare în articole