Veste uriașă pentru România. Intrarea în Schengen este una din prioritățile Spaniei, după preluarea președinției UE

Veste uriașă pentru România. Intrarea în Schengen a țării noastre și a Bulgariei este una din prioritățile Spaniei, după preluarea președinției UE

”Vom depune eforturi pentru a îmbunătăți în continuare funcționarea spațiului Schengen ca spațiu de liberă circulație fără controale la frontierele interne, precum și pentru a promova o gestionare inteligentă și sigură a mobilității la frontierele externe. Ne vom strădui să finalizăm negocierile în vederea aderării finale și depline a României și Bulgariei la spațiul Schengen”, se arată în programul președinției spaniole a UE, postat pe site-ul oficial dedicat evenimentului, scrie G4Media.

Mențiunea apare în documentul intitulat ”Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 – Europa, mai aproape”.

Premierul Pedro Sanchez și miniștrii săi de Externe și Interne au declarat constant că au ca prioritate a președinției rotative UE intrarea României în Schengen.

România și Bulgaria au rămas în afara Schengen după ce Austria a blocat prin veto aderarea la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din decembrie 2022, iar cancelarul austriac Karl Nehammer n-a putut fi convins să-și schimbe atitudinea.

Navigare în articole