Vasluian, internat la psihiatrie pentru că omora și mânca toți câinii din sat! Vecinii ajunseseră la capătul răbdării

În curând, câinii din satul Chițcani, comuna Costești, ar putea dispărea din cauza unui localnic care a ucis zeci de animale în ultimii ani. Cea mai recentă crimă a fost comisă marți seara, când bărbatul și-a înjunghiat propria cățelușă care tocmai fătase. Nimeni nu cunoaște motivele pentru care Dumitru C. săvârșește aceste acte, dar oamenii din sat susțin că acesta nu se limitează doar la uciderea animalelor. După ce le ia viața,  le consumă, scrie presa locală.

Vecinii nu au mai putut privi pasivi la aceste atrocități și, în culmea exasperării, au apelat numărul de urgență 112. Echipele de poliție și un echipaj medical au fost chemate la fața locului, iar bărbatul a fost dus la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

 Cu toate că se confruntă cu o dizabilitate care îi afectează mobilitatea, bărbatul s-a specializat în vânătoarea de câini, prin plasarea de lațuri în jurul casei sale. Odată prinse, animalele nu mai au scăpare, fiind ucise fără milă. Cu toate acestea, omorârea câinilor nu este cea mai atroce acțiune săvârșită de Dumitru C.. Localnicii afirmă că după ce le ia viața patrupedelor, bărbatul gătește și le mănâncă.

„Astfel de fapte nu sunt o noutate, sunt cinci-șase ani de când acest om omoară câinii din sat. A și mâncat din ei, a dat și la alții. El trăiește singur de ani de zile, soția i-a murit, iar copiii au plecat pe la Bacău. E o persoană foarte dificilă, nu te lăsa să intri în curtea lui,” a declarat presei locale o săteancă.

Inițial, polițiștii trimiși la Chițcani au întocmit dosar penal pentru rănirea animalelor cu intenție, și asta deoarece cățelușa încă nu murise în momentul sosirii echipajelor la fața locului. Împreună cu cei doi pui, aceasta a fost preluată și ulterior plasată într-un centru pentru animale, însă, din păcate, medicii veterinari nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. În prezent, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Vaslui efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, conform Legii 205/2004 R privind protecția animalelor. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a declarat oamenilor legii că și-a omorât câinele pentru că patrupedul furase papucii unei vecine. 

Navigare în articole