Vacanțe fictive, vândute cu mii de euro pe internet – Țepe cu vile de lux date de români

Vacanțe fictive, vândute cu mii de euro pe internet. Zeci de turiști care au visat la vacanțe în zone de lux din Grecia, Spania, Italia, Franța sau Austria au căzut în plasa unor escroci români. Indivicii le-au închiriat vile de lux în stațiuni celebre la prețuri avantajoase. În realitate, oamenii au plătit chiria în conturile deschise la bănci din străinătate, iar când au ajuns la cazare au realizat că totul este o escrocherie.

Șocul a fost cu atât mai mare pentru că turiștii aveau convingerea că totul este real după ce au făcut tranzacția prin intermediul unor site-uri de profil cunoscute.

Procurorii au stabilit un prejudiciu care depășește 2,5 milioane de euro. Din această rețea destructurată făceau parte zeci de persoane. Escrocheria cu vile de lux a mers ca unsă. În spatele afacerii ilegale se aflau români cu abilități foarte bune în tranzacții online și internet banking.

Pur și simplu aceștia au creat sute de conturi la bănci din Spania, Italia, Muntenegru, Croația, Ungaria, dar și în Mexic.

Românii nu se încurcau cu stațiuni banale, ci alegeau orașe din Europa intens frecventate de turiști, dar și stațiuni de lux. Se foloseau de imagini ale unor vile cochete pe care le închiriau cu prețuri mult sub cel al pieței, așa că nu duceau lipsă de clienți. 

Navigare în articole