Undă verde în contractele cu statul. Găselnița prin care se pot majora sumele pentru achiziții publice

Mai simplu, Guvernul a dat liber celor care au contracte cu statul, să-și poată majora prețurile inițiale, potrivit Realitatea Plus. De exemplu, dacă un contract initial a fost de 1 milion de euro, prețul final poate fi de peste 1,5 milioane de euro.

Guvernanții au făcut câteva precizări în privința implementării proiectelor cu finanțare europeană, în special în domeniul infrastructurii. Ei spun că ajustarea prețului pentru proiectele de investiții, făcută în concordanță cu creșterea prețului la materiale și utilități, va ajuta la evitarea blocajelor.

„Este o măsură pe care Guvernul României a activat-o și în cursul anului trecut, atunci când șantierele de construcții la lucrări de mare infrastructură din România riscau să intre în blocaj, ca urmare a creșterii de prețuri la materie primă, la carburant sau în domeniul resursei de muncă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Măsura a fost luată și în cursul anului trecut, atunci când șantierele de construcții la lucrări de mare infrastructură din România riscau să intre în blocaj, ca urmare a creșterii prețurilor materialelor, iar lucrărilor pe șantiere riscau să se blocheze. 

Navigare în articole