Un salon în care se făceau proceduri cosmetice de augmentare a buzelor, AMENDAT CU 40.000 lei

„În urma aparaţiei în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat şi au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia. În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumuseţare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare şi a fost sancţionată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009. Conform Oridnului 1030/2009 «pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumuseţare este necesară obţinerea certificării conformităţii, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică».

În ceea ce priveşte tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declaraţie pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip hyaluron-pen care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanţei ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă”, informează DSP Alba. 

Instituţia precizează că inspectorii de sănătate publică vor continua controalele la agenţii economici care prestează genul acesta de servici. 

Navigare în articole