Un fost politician român condamnat pe viață în Irlanda vrea să fie liber – Și-a ucis amanta din gelozie. Detalii terifiante ale crimei din 2010

 

Cum vrea să scape de închisoare fostul politician care și-a ucis amanta cu sânge rece

Fostul politician Marian Mihalache vrea să fie liber după 13 ani petrecuți după gratii în urma condamnării pe viață pentru că și-a ucis amanta în Dublin, Irlanda, în 2010.

Marian Mihalache are în prezent 61 de ani și a fost director al societăţii de stat Eco Sid Hunedoara şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

În ianuarie 2010, Marian Mihalache (avea 48 de ani la data comiterii crimei) a fost arestat în Irlanda şi pus sub învinuire pentru uciderea fostei sale amante, Loredana Pricăjan (35 de ani), în camera unui motel din Sandyfor – Dublin. 

Mihalache a pledat atunci nevinovat în faţa acuzaţiilor, dar nu a reuşit să convingă.

În sentinţa din februarie 2015, juraţii l-au declarat „vinovat” în unanimitate.

Juriului, format din şapte bărbaţi şi cinci femei, i-a luat o oră şi un sfert pentru a-l declara vinovat, iar un an mai târziu a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Crima comisă de Mihalache a fost în urmă cu doi ani, în 2021, și subiectul unui documentar în seria tv difuzată în Irlanda – „Bărbaţi, crime şi dragoste”.

Fost deputat PDL de Hunedoara și fost șef APIA, Marian Mihalache încearcă acum să scape de inchisoare si a cerut eliberarea conditionata. Însă magistratii din Irlanda au cerut condamnare pe viata pentru crima comisă în urmă cu 13 ani. Pedeapsa din Irlanda a fost comutată în România la 25 de ani de închisoare, acesta fiind în Penitenciarul din Aiud. El a început executarea pedepsei în 28 ianuarie 2010, făcând până acum o fracție din pedeapsă – 13 ani. Bărbatul are în prezent 61 de ani și ar îndeplini condiția privind fracția de pedeapsă executată.

„Instanța constată că deținutul se află la a 2-a analiză din perspectiva liberării condiționate și este încarcerat din data de 28.01.2010, pentru comiterea unei infracțiuni de omor calificat. De asemenea, instanța constată că acesta a comis 27 de abateri disciplinare și nu a fost recompensat. Mai departe, instanța reține că persoana condamnată a refuzat participarea la mai multe programe educative.

În aceste coordonate, luând în considerare natura infracțiunii săvârșite, comportamentul manifestat în perioada detenției, total incompatibil cu normele carcerale, perioada rămasă de executat, precum și riscurile evidențiate de către evaluarea psihologică, instanţa constată că petentul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare şi nu a demonstrat că, la acest moment, liberarea condiţionată reprezintă o măsură care să contribuie la reintegrarea sa socială”, a hotărât Judecătoria Aiud, care i-a respins, în 26 aprilie 2023, cererea de liberare condiționată. Instanța a stabilit că o nouă cerere poate fi formulată doar după data de 24 aprilie 2024, potrivit adevarul.ro.

 

Crimă din gelozie – Și-a ucis „iubirea vieții sale”, în 2010

 

„A fost iubirea vieţii mele”, declara acesta în fața anchetatorilor, în apărarea sa. El susținea că tânăra s-a sinucis, pentru că el nu ar fi putut să o omoare. Anchetatorii însă au ajuns la concluzia că un astfel de gest din partea femeii era „infinit improbabil” să se petreacă.

În vara anului 2009, după 13 ani în care Marian Mihalache îi fusese amant tinerei asistente plecate să muncească în Dublin, Loredana a decis să renunţe la relaţia cu el.

Însă Mihalache nu a putut accepta decizia femeii. Om de afaceri, la acea vreme vicepreşedinte al PD-L Hunedoara, fost director al Eco Sid Hunedoara şi fost director adjunct al APIA Hunedoara, divorţase și de a doua soţie, sperând că o va convinge pe Loredana P. să se întoarcă la el, relatează adevarul.ro.

Însă femeia a cunoscut un alt bărbat, în România şi a refuzat să mai se întoarcă la politician.

În Ajunul Crăciunului din 2009, Marian Mihalache a vizitat-o pe tânără în Dublin, iar apoi l-a invitat şi pe noul iubit al acesteia în Dublin. Întâlnirea dintre cei trei a avut loc în ianuarie 2010, iar tânăra, pusă în faţa unei alegeri, a decis să rămână cu noul ei iubit, ceea ce i-a adus sfârșitul. 

 

Cum s-a întâmplat tragedia – Mihalache a premeditat uciderea fostei sale amante

 

Loredana Pricăjan lucra ca asistentă medicală într-o clinică în Dublin. Marian Mihalache a declarat că în ziua crimei a întâlnit-o pe victimă în autobuz şi s-a întors cu ea împreună la căminul Institutului Irlandez de Management, unde avea închiriată o cameră.

Mihalache a declarat juraţilor că el şi victima erau fericiţi împreună, spunând că Loredana Pricăjan i-a mărturisit că nu iubea un alt bărbat. În fața instanței, el a descris-o pe Loredana Pricăjan ca pe marea dragoste a vieţii lui. A mai declarat juriului, citind un text pregătit dinainte, că “Am iubit-o, chiar dacă ceilalţi nu m-au înţeles”.

Întrebat cum s-a întâmplat că victima a fost tăiată de două ori mortal la gât, acuzatul a replicat: “Nu ştiu ce s-a întâmplat”. El a povestit însă din nou cum victima l-a tăiat la gât şi l-a întrebat dacă are curajul să-i pună capăt vieţii.

O înregistrare video descoperită de anchetatori pe telefonul mobil al lui Mihalache, din ianuarie 2010, o arăta pe Loredana goală, plângând la duş, în timp ce fostul amant o ameninţa disperat că va posta filmarea cu ea pe Youtube, „ca toată lumea să afle că este o târfă”. Mihalache se auzea întrebând-o pe femeie cum de îl iubea pe celalalt atât de mult, şi nu pe el.

Întors în România, directorul adjunct al APIA Hunedoara şi-a luat concediu medical, pentru a putea reveni în Irlanda. Şi-a făcut rezervare pentru trei zile, din 25 ianuarie, la motelul din Sandyford, luându-şi cu el două cuţite. Ajuns în Dublin, a sunat-o pe mama Loredanei pentru a-i spune că o iubeşte pe fiica ei, însă a fost trădat de ea, că tânăra este o târfă, iar singurul loc unde femeia o va mai întâlni pe Loredana va fi Raiul.

Două zile mai târziu, pe 27 ianuarie, Loredana Pricăjan îşi terminase tura de noapte la jobul său de asistentă medicală. S-a deplasat cu autobuzul la Sandyford, unde era aşteptată de Mihalache. La ora 10.00 dimineaţa, Marian şi Loredana au fost văzuţi intrând în camera de motel.

O jumătate de oră mai târziu, criminalul a aşezat pe uşă semnul „nu deranjaţi”.

În dimineaţa următoare, portarul de noapte a primit un mesaj vocal din cameră. A intrat şi l-a găsit pe Marian întins pe podea, în stare de inconştienţă. A observat urmele de sânge din baie şi pe Loredana, zăcând fără suflare, cu faţa în jos, în dormitor, doar în lenjerie intimă.

Cele două cuţite aduse de Mihalache se găseau în cameră, unul fiind plin de pete de sânge. Gâtul femeii era tăiat adânc, ceea ce îi provocase nu doar hemoragia mortală, dar şi ruperea coloanei vertebrale, au descoperit anchetatorii, relata adevarul.ro.

Marian, cu răni cauzate la gât, prin tentativa de sinucidere, a fost preluat de un echipaj medical şi adus la spital, apoi a fost arestat sub acuzaţia de omor.

 

Cine a fost amanta lui Marian Mihalache, ucisă din gelozie în 2010, în Dublin

 

Oamenii dinsatul hunedorean Văidei spun că Loredana Pricăjin era o fată cuminte, retrase, care, ţinută din scurt de părinţi, nu prea participa la jocurile copiilor din sat. Ei spun că Loredana participa rareori la jocurile copiilor din sat: „Era ţinută din scurt”.

Era o fată harnică, absolvise Liceul Sanitar din Hunedoara şi lucrase un timp la cabinetul medical din cadrul societăţii comerciale Siderurgica SA din Hunedoara. Oamenii spun că povestea vieţii hunedorencei este cea a unei fete lipsite de noroc în dragoste. Femeia a avut două relaţii înaintea celei care avea să-i fie fatală, cu directorul adjunct APIA, Marian Mihalache, anchetat pentru uciderea hunedorencei.

A fost căsătorită mai puţin de un an cu un bărbat din Orăştie.

„După ce s-au căsătorit, s-a dovedit că bărbatul era un derbedeu. Părinţii fetei i-au cumpărat acesteia un apartament în Orăştie pe care fata l-a pierdut în urma divorţului. A fost o fată fără noroc”, spun vecinii familiei Loredanei.

După divorţ, Loredana ar mai fi avut o relaţie pasageră cu un bărbat din sat, şofer de tir, dar diferenţa de vârstă prea mare dintre ei a dus la ruperea aceste legături când a apărut directorul Marian Mihalache, potrivit adevarul.ro.

Navigare în articole