Un compatriot a băgat spaima într-o comunitate din Italia: „Atenție la românul care umblă prin localitate, sunați carabinierii”

Primarul din Salento, Gabriele De Marco, își avertizează comunitatea: ar exista un individ care se presupune a fi român și ar fi fost văzut de mai multe ori rătăcind prin localitate în mod suspect. Din aceste motive, el îi îndeamnă pe locuitori să stea cu ochii în patru, informeaza Stiri Diaspora.

De aproape un an de zile, întreaga zonă din sudul provinciei Salento este atacată la orice oră din zi. Furturile au loc atât în locuințe private, cât și în spațiile comerciale.Futani, Omignano, Casal Velino, Orria, Vallo della Lucania, Moio della Civitella, Cicerale și Agropoli sunt doar câteva dintre zecile de comune din zona Cilento afectate de spargeri de locuințe. Furturi frecvente au loc și în Vallo di Diano, Polla, Sant”Arsenio și Câmpia Paestum, cu Capaccio- Paestum.Un obicei care părea vindecat, dar se pare că nu poate fi stăpânit. Sezoanele furturilor coincid conform unor statistici, de cel puțin trei decenii, cu perioada veriii, în timpul căreia jafurile sunt aproape întotdeauna atribuite străinilor, mai ales românilor, conform presei italiene. 

 

Navigare în articole