Trump își ironizează rivalul printr-un videoclip fals. Ron DeSantis, participant la o „întâlnire” cu Soroș, Hitler și însuși Diavolul

DeSantis și-a lansat campania prezidențială într-un flux live pe Twitter miercuri (24 mai), când i s-a alăturat Elon Musk și a declarat că americanii ar trebui să „aleagă o nouă direcție”.

Guvernatorul a vrut să spună lumii că intenționează să „conducă marea noastră revenire americană”, dar majoritatea adepților s-au chinuit să audă cu adevărat ceea ce spunea, deoarece fluxul era afectat de probleme tehnice și se întrerupea des.

Evident, nu a fost chiar marele anunț pe care DeSantis îl plănuise și nu a trecut mult până când a început să fie ironizat online.

Având în vedere înclinația sa spre ironizarea adversarilor, nu este surprinzător că fostul președinte Trump s-a numărat printre acele atacuri la adresa lansării candidaturii lui DeSantis.  Trump s-a luat de guvernatorul Floridei pe mai multe platforme, inclusiv pe contul său Truth Social, unde a scris: „Wow. Lansarea DeSanctus pe Twitter a fost un DEZASTRU! Întreaga sa campanie va fi un dezastru. O să vedeți!”

Trump a împărtășit apoi un atac mai elaborat la adresa guvernatorului pe Instagram, unde a postat un videoclip fals conceput să arate ca și cum ar fi fost preluat de pe Twitter Spaces. Clipul i-a inclus pe DeSantis și Musk, precum și pe filantropul liberal George Soros, fostul vicepreședinte Dick Cheney, Adolf Hitler și însuși Diavolul .

     View this post on Instagram           

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump)

 

Pornind de la modul catastrofal în care a fost lansată candidatura lui DeSantis, videoclipul îl arată pe Soros întrerupând în mod constant difuzoarele, în timp ce DeSantis încerca să-și împărtășească veștile mari, iar un utilizator numit „FBI” începe să îl întrebe cum îl vor „elimina pe Trump”.

Vocea atribuită lui Musk în videoclip a răspuns apoi: „Uh, băieți de la FBI, acesta nu este un apel privat, acesta este un spațiu Twitter public, toată lumea poate asculta”.

Videoclipul a durat două minute și s-a încheiat cu o apariție din contul lui Trump, când acesta a apărut să spună că „adevăratul președinte” a vrut să „spună câteva cuvinte”.

Trump și-a anunțat propria candidatură la președinție în noiembrie, când și-a declarat planuri de a „face America din nou mare și glorioasă”.

Navigare în articole