SRI recomandă interzicerea TikTok. Inteligența Artificială este următoarea provocare pentru servicii

 

„E bine să interzicem TikTok. Toate datele de-acolo, așa cum s-a făcut public pe baza analizei tehnice pe care am dat-o, ajung pe niște servere din China. În afară de asta, chinezii pot să activeze microfonul, camera și așa mai departe.”, a declarat șeful CyberInt din SRI, general Anton Rog.

 

Specialistul a atras atenția și asupra pericolelor potențiale ale Inteligenței Artificiale, în fața cărora trebuie venit rapid cu o serie de reglementări.

 

„Inteligenţa artificială este foarte prezentă. (…) Trebuie reglementată, aşa cred eu, şeful Cyberint de la SRI. Chiar trebuie să fie mult mai bine reglementată. Este super-prezentă în viaţa noastră şi toate acele facilităţi pe care le simţim la dispozitivele inteligente la telefon, care ni se întâmplă. Toate au în ele Inteligenţă Artificială.  Malware-ul scris de actorii rău-intenţionaţi, cu Inteligenţa Artificială, este mult mai performant (…) precum şi sistemele în care se creează un astfel de malware”, a declarat oficialul, într-o conferinţă de specialitate, organizată marţi, scrie Agerpres.

 

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a făcut și în luna mai recomandări în vederea interzicerii descărcării, instalării și utilizării aplicației software TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România.

 

DNSC a identificat „o serie de riscuri de securitate cibernetică inacceptabile cauzate de descărcarea, instalarea sau utilizarea aplicației software TikTok și a serviciului de rețele de socializare TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România”.

Navigare în articole