Şeful Wagner spune că Ucraina a strâns peste 200.000 de militari pentru contraofensivă. „Duşmanul s-a pregătit mulţi ani pentru ceea ce se întâmplă acum”

„Au strâns circa 200.000 de oameni. Ba chiar aproape 400.000, după alte calcule. (…) Duşmanul este serios şi s-a pregătit mulţi ani pentru ceea ce se întâmplă acum”, a declarat, duminică, patronul companiei militare private într-o discuţie cu membrii grupului Ciber Frente Z, informează Agerpres.

Referitor la contraofensivă, Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin” a apreciat că aceasta nu poate începe momentan, pentru că autorităţile de la Kiev aşteaptă să se usuce pământul şi să le ajungă armamentul occidental.

„Wagner nu poate câştiga războiul de unul singur. Trebuie să ne unim eforturile”, a afirmat Prigojin.

În cadrul emisiunii de ştiri a televiziunii naţionale, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksii Dmîtraşkivskii, a afirmat că Rusia suferă pierderi de aproximativ două companii zilnic în încercarea sa de a ocupa oraşul Avdiivka, aflat pe frontul de est al Ucrainei.

„Suferă pierderi colosale; în fiecare zi, duşmanul pierde în jur de două companii, dar o ia mereu de la capăt”, a declarat oficialul ucrainean, care a explicat totodată că „luptele de poziţionare în zona Marinka şi Avdiivka vor continua fără mari schimbări.”

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a mai spus că forţele ruse obţin uneori rezultate, „dar toate poziţiile noastre cucerite de duşman sunt recapturate şi recuperate” de armata ucraineană.

Navigare în articole