Șef de tren înjungiat de un călător, pe ruta Budapesta-Timișoara Nord

Agresiunea s-a produs în trenul IR 377 operat de SNTFC CFR Călători, care plecase din gara Budapest Keleti la ora 13,10 și trebuia să ajungă la destinația finală, Timișoara Nord, la ora 19,36, informează Club Feroviar

În jurul orei 18:00, în timp ce trenul se afla în stația Curtici, un pasager a încercat să spargă geamurile trenului cu un stingător după închiderea automată a ușilor, deși își cumpărase biletul din aceeași stație. Conducătorul de tren a intervenit pentru a-l liniști pe pasager și l-a așezat pe un scaun.

Nu a trecut mult timp și pasagerul problematic a scos un cuțit și l-a înfipt de două ori în abdomenul șefului de tren. Călătorii din vagon au fugit toți îngroziți de cele întâmplate. Cu ultimele sale puteri, șeful de tren a apucat lama cuțitului cu mâna goală și s-a tăiat, dar a reușit să imobilizeze agresorul până la sosirea trenului în stația Arad. Aici, angajații de la Revizia de vagoane și impiegatul de mișcare i-au sărit în ajutor și l-au reținut pe agresor până la sosirea echipajului de la Poliția Transporturi Feroviare, care l-a dus la postul de poliție din gară.

O ambulanță a fost solicitată și l-a preluat pe șeful de tren rănit, transportându-l la spital. Acolo, echipajele medicale au constatat că lama cuțitului nu a fost suficient de lungă pentru a afecta organele interne, iar angajatul feroviar a fost îmbrăcat gros, ceea ce a fost un avantaj. La ora 21:40, șeful de tren a fost externat la cerere, iar șeful de stație l-a preluat și l-a dus acasă cu mașina. Poliția Transporturilor Feroviare și procurorii din Arad vor investiga cazul.

Navigare în articole