Ședință de Guvern DUMINICĂ pentru aprobarea modificărilor din Educație! Ordonanța BOMBĂ pregătită în plină GREVĂ

Ministerul Educației propune, într-un act normativ supus dezbaterii publice, echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu. De asemenea, evaluarea de clasa a VI-a ar urma să nu se mai țină.

„Se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei”, se arată în Nota de fundamentare a OUG supuse dezbaterii publice.

De asemenea, se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a nu se mai organizează.

„În sesiunea 2023, concursul naţional de ocupare a posturilor didactice de predare din învăţământul preuniversitar va consta în susţinerea de către candidaţi a unei probe scrise, similar modalităţii de organizare a acestui concurs în sesiunile 2020 şi 2021. Organizarea concursului va asigura încadrarea unităţilor de învăţământ cu personal didactic de predare calificat”, se mai arată în documentul citat.

Bucureștiul a fost blocat de proteste vineri. Mii de profesori au pornit în drum spre Palatul Cotroceni, după ce și-au strigat nemulțumirile în fața Palatului Victoria. În paralel, la guvern au avut loc noi negocieri între sindicaliști și premierul Nicolae Ciucă. 

GREVĂ ȘI PROTEST ÎN EDUCAȚIE. Oferta făcută de Guvern sindicaliștilor: 1.500 de lei net și 45% din majorări de la 1 ianuarie 2024. Protestatarii au ajuns la Cotroceni

Navigare în articole