Rușii au naționalizat apartamentul lui Zelenski din Crimeea. Mari întreprinderi de vinificaţie și structuri bancare urmează în tăvălugul confiscărilor

O comisie întocmește în prezent o listă a proprietăților deținute de persoane și state străine „neprietenoase” care ar putea fi supuse naționalizării, a declarat Vladimir Konstantinov, șeful parlamentului Crimeei, pentru The Moscow Times.

Această listă include un apartament din Yalta cumpărat de soția lui Zelensky, Olena Zelenska, în 2013, a mai informat oficialul rus.

„Astăzi avem un alt lot de proprietăţi care merg la sesiunea parlamentului din Crimeea – mari întreprinderi de vinificaţie, structuri bancare, apartamentul lui Zelenski şi alte proprietăţi ale tuturor celor care sprijină regimul antirus din Ucraina”, a declarat șeful regiunii, Serghei Aksionov, într-un comentariu video postat pe canalul său Telegram.

Anterior, oficialii din Crimeea – peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014 – anunţaseră că familia Zelenski deţine un apartament în complexul rezidenţial Emperor din Livadia.

Parlamentarii ruși au început să elaboreze legi care să permită confiscarea bunurilor deținute de ucrainean în această vară. Oficialii de la Moscova au promis anterior că vor respecta drepturile de proprietate care erau în vigoare înainte ca Rusia să anexeze Crimeea în 2014.

Volodimir Zelenski a promis în repetate rânduri că va readuce Crimeea sub controlul Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei în februarie.

Navigare în articole