ROTATIVA guvernamentală – Premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze la finalul săptămânii viitoare

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze la finalul săptămânii, pentru a-i ceda locul lui Marcel Ciolacu. Condiția este ca greva profesoriloir să se termine până atunci. Nicolae Ciucă ar urma să preia președinția Senatului.

„Se va face. Nu există niciun fel de complicație și problemă în interiorul coaliției. Rotația se va produce dar toți au înțeles că nu se poate face și negocierea acestei greve, și rotația în același timp. Dar clasa politică a înțeles solicitările, Guvernul a înțeles, coaliția a acționat”, a spus Klaus Iohannis.

Despre UDMR nu se știe dacă va fi sau nu în următorul guvern.

Europarlamentarul PSD Victor NEgrescu spune că dacă nu se respectă protocolul, se va ajunge la alegeri anticipate.

„Scenariul cel mai probabil este ca rotaţia prim-ministrului să fie realizată până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Cred că este important să ne raportăm şi la activitatea Parlamentului şi la cererile de plată din PNRR. Pentru PSD lucrurile sunt destul de clare, fie respectăm protocolul, fie automat coaliţia nu mai poate funcţiona şi singura soluţie posibilă, singura alternativă este să mergem înapoi la români la alegeri, alegeri anticipate”, a declarat europarlamentarul PSD – Victor Negrescu.

Rocada premierilor ar fi trebuit să se facă pe 26 mai, însă a fost amânată din cauza crizei din Educație. 

Navigare în articole