Regele Charles al III-lea renunță la una dintre casele sale

Această proprietate numită Llwynywermod a fost cumpărată pentru 1,2 milioane de lire sterline de Ducatul de Cornwall în numele Prinţului de Wales de atunci, în 2007. Proprietatea include o magazie veche, clădiri agricole, precum şi un teren de 192 de hectare.

Dacă regele Charles al III-lea a asigurat, potrivit surselor regale citate de The Telegraph, că va rămâne „pasionat” de Ţara Galilor, a decis să renunţe la această casă pentru că era „puţin probabil” să o folosească frecvent.

Potrivit aceloraşi surse regale, suveranul britanic plătea chirie pentru această proprietate de când Prinţul William a moştenit titlul de Duce de Cornwall la moartea Reginei Elizabeth II, în septembrie 2022.

Citat de The Guardian, Palatul Buckingham a spus că regele Charles al III-lea a notificat Ducatul de Cornwall la începutul acestui an că renunţă la contractul de închiriere al conacului, care urmează să expire în această vară.

În grădinile acestei case au fost plantaţi, la cererea lui Charles al III-lea, cei şase arţari care au format o alee de arbori în timpul nunţii lui William şi Kate din 2011.

Navigare în articole