Recruții ruși, în atenția Kremlinului. Ce RESTRICȚII le pregătește Moscova celor care nu răspund pozitiv ordinului de înrolare

Recruții care nu răspund la somații vor fi obligați să se prezinte voluntar la biroul de înrolare militară în termen de două săptămâni, relatează Meduza, instituție media independentă rusă, potrivit Kyiv Independent, citat de HotNews.ro.

Potrivit Meduza, cei care nu se vor conforma se vor confrunta apoi cu restricții, inclusiv cu interdicția de a părăsi țara. Ulterior, aceștia ar putea fi, de asemenea, restricționați să îndeplinească diverse funcții sociale de bază, cum ar fi cumpărarea de bunuri imobiliare, înregistrarea unei afaceri sau contractarea unui împrumut.

Toate aceste măsuri vin deși Kremlinul a negat lansarea unui al doilea val de mobilizare a recruților pentru războiul împotriva Ucrainei.

Cu toate acestea, organul de presă independent rus deținut de olandezi, The Moscow Times, a raportat la 15 martie că birourile de înrolare militară au început să trimită citații bărbaților din regiunile Lipetsk, Tiumen, Sverdlovsk, Penza și Voronej, precum și din Krasnodar Krai.

Se presupune că cele mai multe dintre convocări se refereau la „clarificarea datelor”, dar unii bărbați au fost chemați la instruire, inclusiv aproximativ 100 de bărbați din regiunea Tiumen.

Navigare în articole