Reacția incredibilă a lui Elon Musk după ce naveta Starship a explodat la scurt timp după decolare

Elon Musk, miliardarul proprietar al SpaceX, compania care a lansat Starship, nu a părut dezamăgit de faptul că nava spațială uriașă a explodat la câteva minute după lansare. În schimb, a postat un mesaj de felicitare pe Twitter, platforma de social media deținută de el: „Felicitări echipei SpaceX pentru un test de lansare emoționant al rachetei Starship!”.

Congrats @SpaceX team on an exciting test launch of Starship!Learned a lot for next test launch in a few months. pic.twitter.com/gswdFut1dK

— Elon Musk (@elonmusk) April 20, 2023

După aceastpă postare, Musk a revenit cu un vdeoclip care arăta doar primele momente ale rachetei după desprinderea de sol:

pic.twitter.com/vX3M7B3J1G

— Elon Musk (@elonmusk) April 20, 2023

Elon Musk a anunțat că următorul test va avea loc în câteva luni și a adăugat că au învățat multe lucruri din testul precedent. Acesta a însoțit mesajul său cu câteva capturi de ecran din timpul lansării, inclusiv cu sistemul care se desprinde de sol și se înclină în zborul său spre spațiu.

Înainte de testul de joi, SpaceX a avertizat că şansele de reuşită sunt scăzute şi că obiectivul principal al zborului de testare este de a colecta date, indiferent de rezultat. The Guardian a notat că angajaţii SpaceX au aplaudat, chiar şi după ce racheta a explodat.

În ciuda faptului că nava spațială Starship, de nouă generație, a fost lansată cu succes joi de compania lui Elon Musk, SpaceX, pe noua rachetă Super Heavy a companiei, fără echipaj, zborul de testare s-a încheiat în câteva minute cu explozia vehiculului în aer.

Navigare în articole