Primarul orașului Odesa, ARESTAT. Truhanov este acuzat că ar fi organizatorul unei scheme de corupție

„Primarul orașului Odesa a fost arestat. Detalii mai târziu”, se arată în comunicat.

Potrivit procuraturii, Curtea Supremă Anticorupție a Ucrainei i-a aplicat lui Trukhanov o măsură preventivă sub formă de arest pentru două luni cu o alternativă la cauțiune de 13,6 milioane de grivne (aproape 372 de mii de dolari) în cazul deturnării fondurilor bugetare atunci când primăria a cumpărat sediul uzinei Kraian. Instanța a admis parțial cererea procurorului, deoarece suspectul nu a plătit cauțiunea stabilită anterior, a precizat parchetul.

La 25 aprilie, Curtea Supremă a stabilit cauțiunea pentru primarul din Odessa la 30,86 milioane de grivne (844.000 de dolari) și, de asemenea, a dispus ca acesta să predea pașaportul străin și să poarte o brățară electronică.

Truhanov a fost inculpat la 13 februarie 2018. Potrivit procuraturii, în septembrie 2016, Primăria Odesa a cumpărat clădirea uzinei Kraian pentru 185 de milioane de grivne (6,6 milioane de dolari la cursul de schimb de la acea vreme) de la o entitate privată, care a cumpărat-o la o licitație organizată de lichidatorul companiei pentru 11,5 milioane de grivne (410 mii de dolari) la începutul anului. Firma-vânzător a încercat să transfere fondurile primite de la autoritățile orașului către o companie cu semne de fictivitate.

Navigare în articole