Premierul Marcel Ciolacu, anunț major despre creșterile de salarii pentru angajații din sănătate și asistență socială

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din sănătate şi asistenţă socială, la salariul de bază maxim prevăzut de lege, menţionând că prin această măsură se închid promisiunile făcute în sistemul sanitar.

”Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. Este vorba de creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern de vineri.

„Astăzi vom lua o măsură, într-o ordonanţă de urgenţă, închizând promisiunile făcute şi în sistemul sanitar. Avem creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din sănătate şi asistenţă socială la salariul de bază maxim prevăzut de lege. Cu alte cuvinte, toate anexele care au ţinut de Legea 153, dar sunt incluse fonduri şi pentru plata voucherelor de vacanţă, indemnizaţii lunare pentru gărzi, zile suplimentare de concediu de odihnă şi deblocarea negocierilor şi semnarea contractului colectiv de muncă”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Practic, ca şi la Educaţie, reparăm inechităţile vechi şi sunt convins că, împreună, facem ceea ce este corect”, a spus premierul Marcel Ciolacu

Sindicaliștii din sănătate au avertizat că vor declanșa greva generală dacă Guvernul nu va respecta ce s-a decis la negocieri. Ei anunțaseră cu câteva zile în urmă că așteaptă publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, dar, dacă nu se respectă promisiunile, declanșează greva generală.

În 8 iunie 2023, guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență prin care se realizează aducerea la nivelul maxim (nivelul anului 2022) a tuturor salariilor de bază pentru toți angajații care se regăsesc în Anexa 2 la Legea 153/2017, din SĂNĂTATE şi Asistență socială, precizează SANITAS.

 

Navigare în articole