PPC își reiterează angajamentul pe piața locală și semnează un acord privind preluarea acțiunilor deținute de FP în companiile Enel

Acordul a fost încheiat ca urmare a semnării de către Enel S.p.A. și PPC pe data de 9 martie a unui acord privind vânzarea tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România. Finalizarea vânzării în baza contractului cu Fondul Proprietatea este condiționată și de finalizarea tranzacției dintre Enel și PPC.

Acordul privind achiziția activelor Enel din România, semnat pe 9 martie, a primit feedback pozitiv din partea Fitch și S&P și se aliniază strategiei PPC privind tranziția energetică, dar și cu planul său de expansiune în Europa de Sud-Est. Odată cu finalizarea achiziției din România, Grupul PPC va deveni cel mai mare jucător din energie din Europa de Sud-Est.

Rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2022 confirmă faptul că PPC este o companie solidă, în curs accelerat de creștere. Profitabilitatea operațională a crescut, anul trecut, cu peste 9% față de 2021.

Planurile PPC in Romania

România este o piață strategică pentru PPC, au transmis grecii luna trecută. PPC a oferit asigurări că preluarea operațiunilor Enel va decurge fără probleme pentru angajații și clienții acestuia. “Compania își va continua activitatea în condiții normale, fără schimbări pentru clienții sau angajații Enel. Clienții vor fi deserviți în continuare în condițiile contractuale existente, conform legislației în vigoare. Preluarea nu va afecta în niciun fel angajații Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creștere viitoare. Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor din România”, au spus cei de la PPC.

Rezultatele financiare, pentru anul 2022, confirmă faptul că PPC este o companie solidă, în curs accelerat de creștere. Prezent în cinci țări din sud-estul Europei și cu o capitalizare bursieră de peste 3 miliarde de euro, PPC este o companie solidă, aflată în curs accelerat de creștere, care produce, distribuie și furnizează energie electrică către consumatori. Grupul este prezent în Grecia (unde este lider de piață), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziției EDS – Energy Distribution Solutions în 2018) și România (achiziția Enel România urmând să fie finalizată până în trimestrul III 2023).

PPC a fost fondată în 1950 și este listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.

Navigare în articole