Palatul Cotroceni se transformă în fortăreață. Cât costă porțile anti-atentat, menite să îl păzească pe Iohannis

Practic, mecanismul trebuie să poată să oprească aproape orice fel de vehicul care ar putea încerca să pătrundă în curte.

Cinci astfel de porți de acces intenționează Administrația Prezidențială să achiziționeze în perioada următoare pentru un preț total de aproape 3,3 milioane de lei. Aceste mecanisme trebuie să respecte mai multe cerințe, printre care să reziste unui impact cu un autovehicul de mare dimensiune. Cerința minimă este să reziste în fața unui impact cu un autovehicul de 7,5 tone și cu o viteză de până la 80 km/oră. 

Totodată, sistemul trebuie să aibă o înălțime de cel puțin un metru și 30 de centimetri și cel mult un metru și jumătate, trebuie să se poată ridica în cel mult 30 de secunde și totodată să poată fi controlat din punctele de acces de către staful de securitate, Acest sistem trebuie să reziste, spun cei din Administrația Prezidențială, la un regim de funcționare 24/7.

În final, dar nu mai puțin important, sistemul trebuie să aibă „un design modern și un finisaj de calitate precum și culori compatibvile din puct de vedere estetic”

Navigare în articole