O nouă înșelătorie face victime pe bandă rulantă: metoda cu oale. Detaliul care i-a alertat pe polițiști

Un bărbat de 33 de ani din comuna Crăciunești, județul Mureș, este bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin metoda cu oale și furt. Un alt bărbat din aceeași comună este cercetat într-un dosar similar.

Potrivit IPJ Alba, în sarcina bărbatului de 33 de ani s-a reținut faptul că, la data de 14 aprilie 2023, ar fi înșelat două persoane vârstnice din Baia de Arieș, în legătură cu vânzarea unor seturi de veselă.

În contextul negocierilor purtate, bărbatul le-ar fi sustras acestora peste 4.000 de lei, profitând de neatenția victimelor. 

Pentru probarea activității infracționale a bărbatului, miercuri, 21 iunie 2023, locuința acestuia a fost percheziționată de către polițiștii din Baia de Arieș, care au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba. 

Metoda de înșelăciune cu oale pare a fi obișnuită printre locuitori ai comunei Crăciunești, din Mureș. 

Un alt escroc, de 40 de ani, a mai comis o astfel de infracțiune, tot în zona Munților Apuseni din Alba.

În 31 mai 2023, polițiștii de investigații criminale din Abrud l-au identificat ca persoană bănuită de săvârșirea unei fapte de înșelăciune a cărei victimă a fost un vârstnic de 73 de ani, din Abrud.

Potrivit polițiștilor, în 19 mai 2023, bărbatul de 40 de ani i-ar fi oferit vârstnicului un set de tacâmuri, unul de cuțite și un set de oale, contra sumei de 600 de lei. Ulterior, când victima a vrut să achite banii, i-ar fi spus că prețul este, de fapt, 3.000 de euro, determinându-l să scoată bani de la bancomat.

În final, vârstnicul a plătit 2.400 de lei, iar ulterior și-a dat seama că a fost înșelat și a sesizat poliția. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit păgubitului.

Navigare în articole