Noi detalii despre elevul reținut după ce și-a atacat profesoara – Prin ce trece adolescentul de 16 ani – FILMUL dramatic al incidentului

Apar detalii șocante în cazul elevului de 16 ani care și-a atacat profesoara cu un cuțit, în timpul orelor! Conform unor surse din anchetă, tânărul ar fi fost într-o depresie nediagnosticată. Adolescentul a fost reținut seara trecută pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de anchetatori. Și profesoara a stat de vorbă cu procurorii. Incidentul a declanșat o serie de anchete dar și un val de reacții la nivel înalt, relatează Realitatea PLUS.

Incidentul dramatic a avut loc miercuri, 5 aprilie, la amiază, la unul dintre liceele de elită din Capitală – Colegiul Național Ion Creangă. Un test la japoneză ar fi fost picătura care ar fi umplut paharul în mintea elevului de 16 ani.

Elevul de 16 ani este cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru tentativă de omor. El a fost audiat miercuri seară la Serviciul Omoruri si retinut pentru 24 de ore. 

Există suspiciuni potrivit cărora acesta ar fi într-o depresie nediagnosticată, potrivit unor surse din anchetă citate de Realitatea PLUS.

Și profesoara atacată a ajuns în fața procurorilor, a povestit exact ce s-a întâmplat. La fel au fost și câțiva elevi care au relatat ce știu în fața procurorilor.

O serie de anchete au fost deschise în acest caz, pe lângă cea a polițiștilor. Și Inspectoratul Școlar a deschis o anchetă și face verificări la Colegiul Ion Creangă.

Procurorii urmează să stabilească dacă actul elevului de 16 ani a fost sau nu premeditată

Mai multe mesaje au fost difuzate în spațiul public despre discuțiile cu o oră înainte de atac dintre elev și alți colegi înainte de ora de japoneză, de pe grupul clasei. 

Deciziile privind încadrarea faptelor adolescentului aparțin procurorilor, relatează Realitatea PLUS.

FILMUL INCIDENTULUI ȘOCANT DE LA COLEGIUL ION CREANGĂ

La începutul orei, profesoara de japoneză ar fi anunțat clasa a X-a că urmează să le dea un test, însă a fost și momentul în care băiatul a atacat-o pe femeia de 26 de ani cu un cuțit, în zona gâtului. Femeia a fost rănită superficial în zona respectivă, iar ulterior, la fața locului au sosit medici, dar și polițiștii secției 14, o secție de poliție aflată foarte aproape de liceul respectiv. Profesoara a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar din Capitală, unde rana i-a fost suturată, iar apoi a fost lăsată să plece acasă..

Miercuri, 5 aprilie, ORA 11.50

Cu o oră înainte de atac, în timp ce mai mulți elevi discutau pe un grup de whatsapp despre lucrarea de control programată, tânărului îi vine ideea macabră și le spune că ar putea să o omoare pe profesoară. 

Elevii clasei la care presa profesoara care a fost înjunghiată în gât, miercuri, discutau pe un grup de WhatsApp înainte de oră dacă ar fi cazul să chiulească. Cel care a înjunghiat-o a scris: „Ar merita să o omor?”.

Elevul de 16 ani din București care a înjunghiat-o pe profesoară în timpul orei de curs le-a spus polițiștilor că „așa am simțit ca trebuie sa fac”, au declarat surse judiciare.

Înjunghierea profesoarei de la „Ion Creangă” ar fi fost premeditată – Ce discutau elevii înainte de ora de japoneză: „Ar merita să o omor?”

Miercuri, 5 aprilie, ORA 12.50

Părinții au spus că „în jurul orei 12.50 am fost informati de conducerea unitatii de invatamant cu privire la producerea unui incident, si anume că un cadru didactic a fost agresat de un elev in timpul orei de curs cu un obiect”.

Ce spun colegii de liceu despre băiatul agresorAgresorul ar fi fost un băiat liniștit, însă, acum, toți colegii se tem de el, relatează Realitatea PLUS.„Este un baiat de 10 ani de origine turca transferat anul acesta. Profesoara de japoneza de la ora lui a dat test clasei respective. Acesta a scos cutitul la profesoara, dânsa s-a miscat cumva brusc, s-a ranit. Este un baiat retras. Nu l-am vazut pe holuri, l-am vazut de două-trei ori pe tot parcrusul anului, a povestit o elevă de la liceu.

Și părinții copiilor care învață la acest liceu s-au speriat.

Conducerea școlii nu a dat un punct de vedere. Între timp, Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea și a demarat o serie de anchete.Surse din anchetă spun că prima explicație pe care a dat-o pentru gestul său a fost că “așa a simțit”. Cazul a fost preluat acum de către Parchetul de pe Lângă Tribunalul București. Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale iar acum este în afara oricărui pericol. 

Navigare în articole