Noi conspirații legate de plata cu cardul: cât de riscant este – Explicațiile șefului ANAF după teoriile influencerilor

„Noi am început o campanie de informare sub sloganul ”Acceptă plata cu cardul” și a fost o asociere între ANAF, între APERO, Asociația Plătitori de Plăți Electronice din România, și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Toate aceste trei instituții suntem conștiente că este foarte important să se creeze mecanisme ca plata cu cardul să fie din ce în ce mai răspândită în România, lucru pe care îl cer de fapt și consumatorii, pentru că își doresc să poată plăti cu cardul peste tot și, mai mult decât atât, există și o lege 370 care obligă toți comercianții să pună la dispoziție mijloace moderne de plată a produselor pe care ei le comercializează.

Eu îmi doresc, așa cum este în toate țările dezvoltate, cât mai multe plăți să fie făcute cu cardul. Există și anumiți oameni care merg într-o direcție, mi se pare foarte extremistă, de control a populației, de alte lucruri care sunt cu totul și cu totul false.

Societatea se schimbă într-un ritm alert și noi trebuie să ținem pasul cu societatea, toată lumea își dorește să plătească cu cardul. Generațiile tinere au din ce în ce mai puțin numerar la ei și este un lucru bun și corect”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș.

Explicațiile acestuia vin după ce mai mulți influenceri au lansat teorii ale conspirației potrivit cărora se dorește controlul populației.

O să plătesc cash. Foarte important. Imediat vă explic și de ce.

„În momentul în care plățile cu cardul le vor depăși pe cele în cash, ei vor scoate banii din circulație și vor spune că nu mai este nevoie de banii fizici și atunci va începe jihadul. Controlul perfect al populației. Fraților, plătiți cât mai mult cash ca să rezistăm”, a spus Costi Ioniță într-un filmuleț publicat pe TikTok.

 

Navigare în articole