Nicolae Ciucă: „Autoritățile locale vor putea accesa credite de la Trezorerie cu dobânzi mici”

Nicolae Ciucă anunţă că autorităţile locale vor putea accesa credite de la Trezorerie cu dobânzi mici. Acestea vor putea accesa credite cu dobânzi mici de la Trezorerie şi nu vor mai avea plafonarea de 10 la sută la achiziţia de bunuri şi servicii.

„Camera Deputaţilor a adoptat un cadru legislativ care oferă autorităţilor publice locale o serie de instrumente pe care le pot utiliza pentru gestionarea mai eficientă a fondurilor necesare planurilor de dezvoltare. Cea mai importantă prevedere este reglementarea posibilităţii de accesare a creditelor cu dobândă mică de la Trezorerie. Această facilitate poate fi utilizată inclusiv pentru cofinanţarea proiectelor din cadrul PNRR sau a Programului Operaţional Regional, care nu aveau până acum această opţiune”, a anunţat miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Ciucă.

„Altă noutate legislativă vizează exceptarea administrațiilor publice locale de la plafonarea de 10% aplicabilă, până acum, la achiziționarea de bunuri și servicii. În acest mod, nu vor mai exista dificultăți financiare în asigurarea serviciilor publice. Nu în ultimul rând, o altă modificare votată astăzi reglementează votul celor cu viză de flotant. Alegătorii aflați în această situație își vor putea exercita drepturile electorale la 6 luni după primirea acestui statut.

PNL tratează cu seriozitate și prioritate problemele semnalate Parlamentului de către administrația publică locală și promovează, pe plan legislativ, cele mai bune soluții care sprijină proiectele necesare comunităților. În acest mod, administrația liberală acționează în mod integrat și unitar pe toate palierele aparatului de stat, pentru a elimina obstacole birocratice și pentru a pune în practică măsurile ce susțin dezvoltarea sustenabilă a fiecărei localități din România”, a mai spus președintele Senatului.

Navigare în articole