Nicolae Ciucă, anunț despre viitorii miniștri liberali după rocadă – Cine se va regăsi în Guvernul condus de Marcel Ciolacu

„Rocada este în plan a se desfăşura, aşa cum ne-am asumat”, a spus Nicolae Ciucă, adăugând că nu îi este teamă de posibila pierdere a șefiei PNL după rotația premierilor la guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că unii dintre actualii miniștri liberali nu vor mai fi în viitorul Cabinet, după rocada cu PSD la guvernare și Marcel Ciolacu prim-ministru.

„Categoric, da. Fiecare dintre miniştri va fi evaluat şi fiecare îşi va regăsi poziţia în viitor”, a explicat Nicolae Ciucă.

„Am mai spus-o o dată într-un interviu şi o spun şi acum: mi-e teamă să nu mor neîmpărtăşit. În rest, de ce să-mi fie teamă? De ce să ne fie teamă? Credeţi că pentru cineva anume contează un scaun, o funcţie? Nu. Contează să ne facem treaba, iar treaba trebuie făcută în aşa fel încât oamenii să simtă că muncim pentru ei. Şi, vizavi de toate celelalte aspecte care au apărut în presă, ele sunt parţial adevărate, pentru că fiecare livrează ceea ce crede şi îi convine că-i este bine. Dacă este să considere cineva că am servit cuiva anume, am servit cetăţenilor României şi României, nu vreunui partid anume”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Imaginea PNL este aceea a unui partid responsabil  care şi-a asumat guvernarea ţării în momente deosebit de complicate. Nu ne-am gândit atunci când am  preluat guvernarea, că o să fie nevoie să facem faţă provocărilor generate de războiul din Ucraina, consecinţelor în economie, a inflaţiei, a întreruperii lanţurilor de aprovizionare, a lanţurilor logistice, a producţiei pe anumite sectoare a economiei. Nu totul a fost perfect”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Ca atare, PNL a făcut în aşa fel încât onest şi responsabil, alături de partenerii de coaliţie a guvernat România şi a reuşit să o treacă prin aceatsă perioadă de un an şi jumătate în echilibru şi stabilitate. Nu pot să spun că totul a fost perfect şi am luat numai decizii bune, dar am luat decizii care au asigurat ţării o creştere economică, a doua din Europa, am reuşit să atragem cele  mai mari sume din fondurile UE, am avut cea mai mare sumă la investiţiile din fondurile directe şi sigur, ne pregătim anul acesta să putem, în continuare responsabil şi onest, să ne vedem de atribuţii în continuare la guvernare. Important e ca ţara să meargă înainte. Nu contăm noi ca oameni, în aceste  momente contează cetăţeanu, obiectivele României pe mai departe”, a mai spus premierul Ciucă.

Şeful Executivul a făcut declaraţia la plecarea de la ceremonia de deschidere a Conferinţei Internaţionale „Smart Diaspora 2023. Diaspora în învăţământ superior, ştiinţă, inovare şi antreprenoriat” organizată la Sala Operei Naţionale Române din Timişoara.

Navigare în articole