Niciun VINOVAT după un an de la prăbușirea podului Luțca din Neamț! Constructorul refuză să plătească amenda

Societatea care a lucrat la podul din Luțca a contestat amenda la Judecătoria Roman. Instanța de judecată nu a considerat însă dosarul ca fiind unul prioritar, așa că primul termen a fost programat la opt luni de la data înregistrării. Atunci, Inspectoratul de Stat în Construcții a lipsit din sala de tribunal.

Următoarea înfățișare va avea loc abia la sfârșitul lui septembrie 2023.

Cei care au realizat lucrările susțin că au lucrat ca la carte și că Inspectoratul a efectuat controale, atât înainte de execuție, cât și după. Anul trecut, reprezentanții chiar susțineau că au respectat în totalitate planul de lucru.

„Am respectat în totalitate proiectul pe care l-am avut. Nu s-a umblat la structura de rezistență aproximativ 99% deloc. Am făcut un fel de modernizare și reabilitare a podului”, a spus constructorul.

În prezent, la 10 luni de la prăbușire, podul peste Siret de la Luțca arată ca după bombardament și a ajuns un simplu baraj de beton în calea apei.

Podul de la Luțca s-a făcut praf în iunie, anul trecut, în timp ce era traversat de două mașini. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu pățească nimic. Acum, noua construcție ar urma să coste statul peste 40 de milioane de lei. Trei dosare penal sunt acum deschise în acest caz. 

Navigare în articole