Mutare bombă în coaliție înainte de rotativă, pentru Grindeanu: PSD va înlătura UDMR de la guvernare. Al doilea minister VIZAT – Surse

PSD vrea să scoată UDMR de la guvernare, potrivit surselor Realitatea PLUS. Social-democrații fac această mutare pentru că se dorește păstrarea cu orice preț a lui Sorin Grindeanu la Transporturi. Nu este singurul vizat. Un alt minister cu mulți bani este râvnit de PSD, cel al Dezvoltării, condus în prezent de un reprezentant al UDMR – Cseke Attila, potrivit protocolului de guvernare semnat în noiembrie 2021 între PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale.

Informația despre înlăturarea UDMR de la guvernare vine chiar în momentul în care are loc congresul UDMR, iar Marcel Ciolacu, președintele PSD și preşedintele Camerei Deputaţilor, va fi prezent la lucrările de la Timișoara, ca și premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Reuniunea UDMR va debuta vineri, la ora 13:00, cu Conferinţa Aleşilor Locali ai Uniunii Democrate Maghiare din România.

Lucrările Congresului UDMR sunt programate să înceapă vineri la ora 16:00, iar în deschiderea reuniunii vor vorbi şi premierul Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

Tensiune la Congresul UDMR – Ciucă și Ciolacu, prezenți la Timișoara

Navigare în articole