Ministrul Sănătății, primul TURIST al țării! Tupeu uriaș: românii mor cu zilele în spitale, ce preocupări are Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății a bifat deplasări externe în țări precum Luxemburg, Cuba, Franța, Italia, Turcia, Belgia, Cehia și Israel. Cele mai multe plimbări au legătură cu Organizația Mondială a Sănătății, organizație căreia ministerul condus de Rafila i-a oferit un contract de consultanță de 23 de milioane de euro. Într-o solicitare făcută de jurnaliștii Realitatea Plus, Ministerul Sănătății a detaliat vizitele din afara țării ale lui Rafila, însă a refuzat să comunice costurile acestora și a invocat o Hotărâre de Guvern care stabilește cadrul legal pentru ele.

„1000 de euro sunt doar banii de buzunar pentru dl Rafila, de protocol. Sumdele sunt mult mai mari pentru ca sunt 4 persoane care se deplaseaza mai multe zile. Intre zilele 21-24 mai el merge, atentie, din nou la o intalnire a OMS, cu care a colaborat foarte multi ani si la care i-a dat cadou un contract de consultanta de 21 de milioane de euro despre care dl Rafila n-a vorbit niciodată public”, afirma Emanuel Ungureanu.

Cea mai răsunătoare vizită a lui Rafila a fost cea din Cuba. În octombrie 2022, Rafila, a stat o săptămână, pentru o conferință cu miniștrii sănătății din Mozambic, Trinidad Tobago, Belize și Zimbabwe. Niciun alt ministru european nu a participat la acel eveniment. Atunci, Rafila a declarat că aceasta a fost „o oportunitate de a găsi soluții pentru pacienți”. Atunci, Ministerul Sănătății a detaliat valoarea totală a costurilor de deplasare ale ministrului Alexandru Rafila în Cuba.

Pentru ministrul sănătății, dar și pentru consilierul său personal, cheltuielile s-au ridicat la peste 3.000 de euro. Acestea au fost sumele făcute publice. Pe de altă parte, Ministerul a mai precizat la acel moment că nu se cunosc costurile finale ale deplasării.

Acum, ministrul Rafila se află într-o altă deplasare, de data aceasta la Geneva. În același timp, în țară, medicii amenință cu greva generală, iar rezidenții au protestat în fața Ministerului.

Rezidenții anunță că vor ieși din nou în stradă dacă problemele nu sunt rezolvate. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigare în articole