Ministră din Franța, sub tirul acuzațiilor după ce a apărut pe coperta revistei „Playboy”. „Țara se duce pe apa sâmbetei”

Marlene Schiappa, membră a guvernului Franței din 2017, a apărut pe coperta revistei „Playboy” îmbrăcată într-o rochie albă, împreună cu un interviu extins de 12 pagini despre drepturile femeilor și ale membrilor comunității LGBT, scrie CNN.

În prezent, Schiappa ocupă funcția de ministru al economiei sociale și al asociațiilor. Aceasta este cunoscută pentru angajamentul său în promovarea drepturilor femeilor, fiind numită în această funcție în 2017. În calitate de ministru, a condus eforturile de adoptare a unei noi legi împotriva hărțuirii sexuale, care permite sancționarea pe loc a bărbaților surprinși hărțuind femeile pe stradă.

Apariția politicianei franceze pe coperta revistei a generat critici dure, inclusiv din partea prim-ministresei Elisabeth Borne, care i-a transmis că nu este oportună, cu atât mai mult în această perioadă.

În prezent, Franța se confruntă cu una dintre cele mai grave crize sociale și politice din ultimii ani, ca urmare a adoptării rapide de către Emmanuel Macron a unei reforme controversate a sistemului de pensii, în ciuda opoziției puternice la nivelul societății.

„Suntem în mijlocul unei crize sociale, avem problema poliției, sunt oameni între viață și moarte și am impresia că suntem în spatele unei perdele de fum”, a declarat Sandrine Rousseau, politiciană din Partidul Verde și ea activistă pentru drepturile femeilor.

Jean-Luc Melenchon, un politician de opoziție de extremă stânga, a criticat atât apariția lui Schiappa în Playboy, cât și decizia președintelui Emmanuel Macron de a acorda un interviu în revista pentru copii Pif Gadget, în această săptămână.

„Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif, iar un ministru al său în Playboy, problema este opoziția. Franța se duce pe apa sâmbetei”, a scris Melenchon pe Twitter, sâmbătă.

Schiappa a răspuns criticilor tot într-un tweet, sâmbătă, spunând: „Apărarea dreptului femeilor de a avea control asupra corpurilor lor o voi face mereu și peste tot. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru critici și ipocriți”.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a sărit în apărara colegei sale în timpul unui interviu, numind-o pe Schiappa „o femeie de caracter”. „Vreau doar să spun că Marlene Schiappa este o politiciană curajoasă cu caracter și cu propriul stil. Nu este stilul meu, dar îl respect”, a spus Darmanin.

Navigare în articole