Metoda „Accidentul” face noi victime! Cum au fost păcăliți românii de 3 falși medici – Escrocii au câștigat zeci de mii de euro

Aceștia se dadeau drept medici străini și profitau de oamenii naivi, care acceptau să le dea bani doar pentru a-și ajuta rudele implicate în așa-zise accidente în afara țării. Falșii medici au fost prinși în flagrant. Vorbim despre un român și doi bulgari. 

”La data de 1 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, au prins în flagrant, în orașul Pantelimon, județul Ilfov, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În fapt, în perioada aprilie 2022 – prezent, mai mulți cetățeni străini, care s-ar fi recomandat a fi medici, ar fi pretins și primit de la persoanele vătămate diferite sume, sub pretextul că rude apropiate ar fi suferit accidente, iar banii erau necesari pentru intervenții medicale”, informează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Probatoriul administrat a relevat faptul că aceștia ar fi fost ajutați de persoane din țara noastră, care s-ar fi deplasat în cursul lunilor februarie, martie, septembrie și decembrie 2022, la domiciliul persoanelor vătămate, și ar fi ridicat, pe rând, sumele de: 22.000 de euro, 16.000 de euro, 8.000 de euro, 26.760 de lei, 5.000 de euro și 80.000 de lei, sume care ar fi fost înmânate cetățenilor străini de către bărbatul de 55 de ani, pe teritoriul Bulgariei.

Astfel, în urma cooperării dintre polițiștii bucureșteni și cei din Bulgaria, tot la data de 1 iunie 2023, doi cetățeni bulgari au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Bulgariei, în timp ce ridicau un plic cu bani, din parcarea unui centru comercial, unde fusese lăsat de bărbatul de 55 de ani (10.000 de lei), bani pretinși și primiți de la una dintre persoanele vătămate.

Cu privire la cei doi cetățeni străini, documentele întocmite urmează a fi înaintate de către autoritățile bulgare, în baza ordinului european de anchetă.

Bărbatul de 55 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, cu propunere legală.

Navigare în articole