Marcel Ciolacu, răspuns pentru primarii nemulțumiți de reducerea cheltuielilor: „N-am văzut nicio primărie încuiată”

„N-am văzut nicio primărie încuiată. Îi anunț că le vor rămâne mai mulți bani pentru investiții, ceea ce este foarte bine”, a declarat liderul PSD, întrebat marți pe acest subiect.

Primarii reclamă că înghețarea angajărilor la nivelul anului 2022 ar putea duce inclusiv la concedieri și ar putea bloca administrația locală. În plus, ei spun că înghețarea salariilor ar afecta tocmai realizarea proiectelor europene pentru care angajații nu ar mai putea fi stimulați financiar. Aceștia amenință inclusiv cu creșterea taxelor și impozitelor.

Preşedintele PSD – Marcel Ciolacu a declarat marţi la Parlament despre discuţiile din coaliţie că vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială numai de zona bugetară, el precizând că dacă prin acel cumul depăşeşti salariul brut al preşedintelui e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară.

 ”Vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială. Vorbim numai de zona bugetară. În acel moment, dacă prin acel cumul, depăşeşti salariul brut al preşedintelui, care e aproximativ 25.000 de lei, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului… În lege nu poţi să treci numai pe cei care au şi componentă specială în pensie, nu poţi interzice numai la unii. Eu cred că abordarea corectă e zona de impozitare, pe praguri”, a spus Ciolacu.

Navigare în articole