Liderul de sindicat Simion Hăncescu, apel la găsirea unei modalități de încetare a conflictului de muncă în sistemul educațional

„Bună seara! Am văzut că sunt foarte nemulțumiți colegii ceea ce personal ii înțeleg. Din punctul meu de vedere cred că trebuie intr-un fel terminată greva cât timp avem susținerea populației, în psihologie se spune că de la susținere se poate trece imediat în dizgrație. De aceea trebuie făcută o scrisoare guvernantilor, comună, în care sa se spună cât mai vrem în plus și în care să ne exprimăm motivul pentru care am ales această grevă și această sumă. O scrisoare emoțională. Poate de la ceea ce au propus ei mai trebuie pulsat puțin (în negociere se pune o sumă un pic mai mare, nu foarte mult peste ceea ce au propus dacă vrem rezultat).

Cred că ei, guvernanții, studiază variantele de finalizare a grevei și am înțeles că dacă vin cu o propunere prin OUG, pot apoi să ceară în instanță finalizarea grevei cu anumite consecințe. Este doar părerea mea. Seara bună!”, se arată într-un mesaj distribuit pe grupurile de cadre didactice și atribuit liderului FSLI.

Acesta a declarat la ieșirea de la discuțiile cu liderii coaliției de guvernare că greva continuă.

Ședință de Guvern | Ordonanță de urgență pentru majorarea salariilor profesorilor – GREVA continuă

 

Navigare în articole