Kremlinul, mesaj tranșant pentru Maia Sandu: Degeaba discută cu Europa fără Rusia. Zi crucială joi, la Chișinău

„Vom urmări cu siguranţă noutăţile care vin de la Chişinău, vom urmări retorica care va domina acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului de presă zilnic, relatează EFE și Agerpres.

Potrivit oficialului de la Kremlin, „se poate desigur vorbi despre un fel de procese europene într-o Europă divizată, când nu există dialog între multe ţări şi Rusia, dar acesta este un proces politic minor în Europa şi nu poate fi complet”.

Liderii Uniunii Europene se vor întâlni joi, în Republica Moldova, cu omologii lor din alte aproximativ 20 de ţări de pe continentul european, în cadrul celui de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, inclusiv cu liderii unor ţări pe care Rusia le considera parteneri apropiaţi, precum Serbia, Ungaria, Armenia, Azerbaidjan.

Acesta este un format informal conceput de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a permite statelor candidate la UE şi restului continentului – cu excepţia Rusiei şi Belarus – să discute o serie de probleme, de la securitate la conexiuni energetice.

Navigare în articole