Isus „iubind drepturile LGBTQ+”, într-o expoziție de tablouri controversate în Parlamentul European. Revolta unui europarlamentar român

Tabloul cu pricina fost calificat de „vulgar”, „nerespectuos” și „blasfemior” de către politicienii de dreapta din Italia și Polonia, unul descriind companionii lui Isus drept „sclavi sadomasochiști”.

Artistul a spus că lucrarea îl înfățișează pe Isus „iubind drepturile LGBTQ+”.

Imaginile, realizate de fotografa suedeză Elisabeth Ohlson, sunt afișate pe un coridor lateral al clădirii din Bruxelles, ca parte a unei expoziții culturale găzduite de politicieni de stânga din toată Europa.

Artista s-a plâns pe Instagram că au fost făcute amenințări cu închiderea expoziției sau eliminarea fotografiilor considerate controversate.

Imaginile, a căror autoare este artista suedeză Elisabeth Ohlson, pot fi vizitate doar de personalul parlamentar, politicieni și alți oficiali cu acces în zona restricționată a clădirii.

Ohlson a vorbit și într-un eveniment organizat într-una dintre sălile Parlamentului European cu câteva zile înainte ca scurta expoziție de 4 zile să se încheie pe 5 mai.

Artista a recunoscut că prezentarea operei sale în Parlamentul European a fost promovată de parlamentarul Malin Björk, din Partidul de Stânga din Suedia. Ea a mulțumit „Malin Björk și întreg personalul dumneavoastră care au lucrat din greu împotriva regulilor stricte ale UE cu privire la ceea ce poate fi arătat”.

Printre oficialii care și-au exprimat revolta față de controversata expoziție s-a numărat europarlamentarul român Cristian Terheș, care a postat un videoclip pe pagina personală de Facebook:

„Sfidator: expozitie cu barbati in pielea goala in Parlamentul European. Blasfemie la adresa simbolurilor crestine!” a scris Cristian Terheș pe rețeaua de socializare.

 

Navigare în articole