Guvernul cheamă sindicatele LUNI la negocieri pentru salariile profesorilor – Dan Cărbunaru revine cu PRIME de 700 de milioane de lei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat duminică începerea negocierilor pentru salarii majorate în Educație.

Cărbunaru a anunțat că va fi adoptată o OUG prin care se vor acorda sume suplimentare profesorilor și personalului nedidactic. Iar măsurile vor fi adoptate în ședința de Guvern de miercuri.

„Din dispozitia premierului Nicolae Ciucă încep de maine, prin ministrul Muncii –  Marius Budai incepe dialogul cu reprezentantii sindicatelor pentru noile grile ale viitoarei legi ale salarizarii.

Am anuntat accelerarea calendarului si zilele trecute. Pentru data de 15 iulie.

15 iulie este termenul asumat pentru a avea noile grile ale salarizarii personalului din sistemul bugetar si pentru a castiga timp. 15 iulie e termenul la care Banca Mondiala isi prezinta conclluziile, recomandarile.

Ministrul Muncii  va incepe de maine discutiile, dialogul cu reprezentantii din toate domeniile, incepand cu Educatia. Este solicitarea liderilor sindicali, si Guvernul devanseaza rapid inclusiv discutiile pe aceasta tema.

Pana miercuri, la sedinta de gvern, premierul a cerut sa se desfășoare dialogul accelerat cu toti liderii sindicali.

Educația este pentru acest guvern o prioritate si se va pastra in viziunea viitorului guvern.

Da, salariile din domeniul educational se vor gasi la un nivel superior, din pacate actuala lege a salarizarii le-a epuizat, e nevoie de o noua lege pentru a da salarii mai mari.

Maine incepe dialogul Guvernului prin intermediul ministrului Muncii.

Se va începe cu Educația, apoi cu cei din Sănătate, Transporturi, cu toți. (…)

Contam foarte mult pe rezonabilitatea, responsabilitatea care conteaza pentru copiii noștri. Majoritatea liderilro sindicali au un exercitiu de reprezentare de ani de zile si cunosc importanta , impactul”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei, cu resurse din fonduri europene. 313 milioane de lei vin din bugetul național, asta pe lângă majorarea acordară personalului

273.523 de beneficiari, care vor primi, în mod diferențiat, următoarele sume:

– 2500 de lei măsuri de susținere fie sub formă de primă didactică

– 1000 de lei pentru personalul nedidactic care vor primi aceste sume în iunie și septembrie.

Acest nou pas este dovada faptului că Guvernul tratează cu mare atenție nevoile reale ale angajaților din sistemul de educație”, a anunțat reprezentantul Guvernului.

Navigare în articole