Greva din educație, aproape de final: O nouă ofertă din partea Guvernului, sindicaliștii vor decide duminică dimineață dacă acceptă

Conform unor surse guvernamentale consultate de Realitatea PLUS, sindicaliștii au primit o nouă ofertă de la Guvern. În cadrul acestei noi propuneri sunt acceptate toate cererile sindicaliștilor:

„Buna seara! Acum 5 min ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică

25% creșterea salariala

1500 anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar pana in 2027

500 anual pentru personalul nedidactic pana in 20027

50% prima transă din noua grila de la 1 ian 2024.

Condiția este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului.

Rog consultați colegii rapid și ne comunicați in aceasta seara”, se precizează în mesajul transmis de liderii sindicatelor către profesori”, se arată într-un mesaj din interiorul sindicatelor.

Duminică, la ora 10, ar urma să aibă loc ședința de Guvern.

Potrivit unui mesaj intern al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, transmis pe grupurile membrilor de sindicat din educaţie, Guvernul a venit sâmbătă seara cu o nouă ofertă pentru sindicate, şi anume majorarea cu 25% a salariilor. Condiţia pusă de Executiv sindicatelor ar fi ca acestea să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului.

Anterior, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă.

Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027.

Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns.

Navigare în articole