FORMULA FERICIRII scrisă pe o hârtie de Albert Einstein. A oferit-o drept bacşiş unui poștaș japonez – Este UIMITOARE

În noiembrie 1922, Einstein călătorea din Europa în Japonia pentru o serie de prelegeri pentru care a fost plătit cu 2.000 de lire sterline de către editorul și gazdele sale japoneze, potrivit biografiei lui Walter Isaacson, „Einstein: Viața și universul său”. În timpul călătoriei, Einstein care pe atunci avea 43 de ani a aflat că a primit cel mai mare premiu din domeniul său: Premiul Nobel pentru fizică.

Premiul a însemnat celebrarea contribuțiilor sale în fizica teoretică .Vestea sosirii lui Einstein s-a răspândit rapid în Japonia, iar mii de oameni s-au adunat pentru a-l vedea pe laureatul premiului Nobel.

Impresionat, dar și stânjenit de publicitate, Einstein a încercat să își noteze gândurile și sentimentele din camera de la Hotelul Imperial din Tokyo unde se afla cazat. În acest timp poștașul venise la el pentru a-i aduce o livrare, moment în care probabil a refuzat să accepte bacșișul, în conformitate cu practicile locale, fie Einstein nu avea mărunțiș la dispoziție. În schimb, Einstein a scris două bilețele scurte pe care le-a înmânat băiatului.

Secretul fericirii dezvăluit de Albert Einstein

„O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât căutarea succesului combinată cu o neliniște constantă.” Pe o a doua foaie, a scris un alt mesaj: „Unde există voință, există o cale.”

„Dacă ești norocos, bilețelele în sine vor valora într-o zi mai mult decât niște mărunțiș”, i-ar fi spus Einstein băiatului.. Aceste note în care Einstein își oferea gândurile sale despre cum să trăiești o viață fericită și împlinită, s-au vândut 2017 la o casă de licitații din Ierusalim pentru suma totală de 1,8 milioane de dolar.

Psychology Today explică cum fericirea nu este definită de o bucurie singulară, ci implică de fapt o cantitate considerabilă de disconfort. Publicația susține că structura genetică, circumstanțele de viață, realizările, starea civilă, relațiile sociale și chiar vecinii pot influența cât de fericită se simte o persoană.

În multe privințe, fericirea se află sub control personal, ceea ce este posibil să fi fost ceea ce Einstein a solicitat atunci când a sugerat că o viață calmă și modestă aduce mai multă fericire. 

Sursă text: Click.ro 

Navigare în articole