EXPLOZIE în Franța! Două blocuri s-au prăbușit, salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături

Salvatorii au făcut eforturi să scoată victimele de sub mormanele de moloz și mai multe persoane au ajuns la spital cu răni grave. Supraviețuitorii au fost evacuați de urgență din zona afectată și au fost adăpostiți în școli și creșe.

Prefectul regional a declarat pentru presa franceză că există bănuieli ca explozia să se fi produs de la o scurgere de gaz. 

Tragedia a șocat o țară întreagă. În timp ce pompierii încercau să ajungă la victime, alte trei clădiri din zona s-au prăbușit. În urma exploziei puternice, prima clădire de patru etaje care a explodat a ajuns un morman de moloz. Doi oameni au murit și alți zeci au fost prinși sub dărâmături. Locatarii au ieșit speriați din case.

Conform declarațiilor oficiale, cinci persoane au fost transportate la spital cu răni grave, însă fără a fi în pericol de moarte, iar a șasea persoană a fost tratată pentru șocul suferit. Încă nu se cunosc cauzele care au dus la producerea incidentului. În plus, o a treia clădire din zonă s-a prăbușit parțial, fiind necesară evacuarea oamenilor din aproape 30 de clădiri.

Potrivit afirmațiilor ministrului de interne, clădirile care s-au prăbușit pe Rue de Tivoli nu ridicau suspiciuni cu privire la problemele structurale.

 „Nu știm din ce cauză s-a produs explozia, nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat. Va avea loc, bineînțeles, o anchetă,” a spus Benoit Payan, primarul Marsiliei.

Aproximativ 80 de persoane care locuiau în clădirile afectate cât și în cele din apropiere au fost evacuate și adăpostite în școli și creșe. Sub dărmături ar fi izbucnit și focare de incendiu care împiedică trimiterea câinilor şi a echipelor specializate în căutarea eventualelor victime.

Președintele francez Emmanuel Macron a transmis un mesaj de compasiune pe contul său de Twitter pentru locuitorii din Marsilia.

 

Émotion avec Marseille, où un immeuble de la rue Tivoli s’est effondré cette nuit. Je pense aux personnes touchées et à leurs proches. Les recherches se poursuivent avec d’importants moyens déployés. Merci aux pompiers et aux secours mobilisés.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 9, 2023

Navigare în articole