Eugen Tomac: „Moldova găzduiește o reuniune politică de proporții istorice”

„𝑅 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎 𝑔𝑎̆𝑧𝑑𝑢𝑖𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑚𝑎̂𝑖𝑛𝑒 𝑜 𝑟𝑒𝑢𝑛𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡̦𝑖𝑖 𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒

Câteva detalii importante despre cea mai mare reuniune politică europeană din acest an ce se va desfășoara în R. Moldova

Românii din R. Moldova au reușit ceva fantastic – anume, să aducă împreună toată comunitatea statelor democratice, într-un moment istoric dificil.

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura mâine, 1 iunie, în localitatea Bulboaca din R. Moldova, în incinta Castelului Mimi.

Această inițiativă reunește șefii de stat și de guvern din toate statele membre ale Uniunii Europene și alte state din Europa, precum și Președintele Consiliului European și Președinta Comisiei Europene.

Este mai mult decât binevenită aceasta reuniune, născut la inițiativa Președintelui Macron, pentru că reunește lideri de pe tot continentul european. Faptul că această a doua reuniune se desfășoară dincolo de Prut în R. Moldova, în acest context sensibil de război, reprezintă cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe.

Localitatea aleasă se află la doar 20 de km de regiunea separatistă transnistreană, acolo unde trupele lui Putin staționează ilegal din 1992. Mesajul pe care Comunitatea Politică Europeană îl transmite către Kremlin este foarte clar: pe aici nu se trece!

Moscova trebuie să înceteze războiul și să oprească aceasta agresiune pe care a declanșat-o în Europa.

Acestea sunt statele care vor fi reprezentate de președinți sau prim-miniștri mâine, la reuniunea Comunității Politice Europene din R. Moldova:

* Albania

* Andorra

* Armenia

* Austria

* Azerbaijan

* Belgia

* Bosnia și Herzegovina

* Bulgaria

* Cipru

* Cehia

* Croația

* Denemarca

* Estonia

* Finlanda

* Franța

* Georgia

* Germania

* Grecia

* Ungaria

* Islanda

* Irlanda

* Italia

* Letonia

* Liechtenstein

* Lituania

* Luxemburg

* Malta

* Monaco

* Muntenegru

* Olanda

* Macedonia de Nord

* Norvegia

* Polonia

* Portugalia

* România

* San Marino

* Serbia

* Slovacia

* Slovenia

* Spania

* Suedia

* Elveția

* Turcia

* Ucraina

* Regatul Unit

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.epcsummit2023.md

De menționat că Televiziunea de Stat a R. Moldova, dar și Televiziunea Română vor transmite mâine în exclusivitate întregul eveniment .

Maia Sandu merită din nou felicitată din plin pentru aceasta reușită extraordinară!

Mâine se va scrie o pagină de istorie importantă pentru poporul român. Rămâne doar să fructificăm aceste oportunități pentru că drumul este unul singur. Uniți în Europa!”, a transmis Eugen Tomac.

Navigare în articole