Elevii, solidarizare cu profesorii, în Piața Victoriei – Ariana Dudună (AEC): Guvernanți, nu mai puteți să vă bateți joc de Educație la nesfârșit! 

Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța, a lansat mesajul de solidaritate față de profesorii din România, direct din Piața Victoriei, unde mii de sindicaliști vin pentu a porni în marș către Palatul Cotroceni, la președintele Klaus Iohannis.

„Prezența elevilor aici trebuie să arate un semnal de solidaritate. 

Guvernanți, nu mai puteți să vă bateți joc de Educație la nesfârșit! O să punem piciorul în prag! Profesorii l-au pus deja, noi suntem alături de ei.

Și dacă această subfinantare si bataie de joc vor continu, trebuie luate masuri drastice!”, a spus Ariana Dudună, în direct la Realitatea PLUS.

„Niciodată nu a fost vorba de înghețarea anului școlar. Ministerul, niciodată nu a adus în discuție o ipoteză catastrofală aruncată în spațiul public ca să divizeze profesorii de părinți și elevi.

Nu se va ingheța anul scolar, este imposibil, pentru că el deja se terminase. Materia predată e aproape gata”, a anunțat Ariana Dudună.

„Referitor la amânarea examenelor (Evaluare Națională și Bacalaureat, n.r.), există acest risc pe care ni-l asumăm ca să fim alături de profesori. Și greva nu trebuie să se oprească până când solicitările profesorilor nu primesc un răspuns”, a mai declarat Ariana Dudună la Realitatea PLUS.

„Pentru că, dacă această greva eșuează, dacă nici măcar printr-o grevă generală, cea mai mare din ultimi iaproape 20 de ani, nu putem să creștem finanțarea învățământului, ca societate civilă, putem să aprindem lumânarea pe educație!”, a avertizat președina Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, la Realitatea PLUS, din mijlocul protestului profesorilor din Piața Victoriei.

 

 

Navigare în articole