Efectele falimentelor City și Euroins: Managementul FGA trimite spre prăpastie o industrie întreagă

Falimentele City Insurance și Euroins au strâns la Fondul de Garantare în jur de 300.000 de dosare pentru despăgubiri, care însumează 500 milioane de euro. Din cauza lipsei de organizare a FGA, condusă de Mona Lucia Cucu, director general, și de Cornel Coca Constantinescu, director adjunct, soluționarea dosarelor se face greoi, cam 3.000-4.000 pe lună, deși sunt voci care spun chiar și 2.000. Asta înseamnă că actualele dosare vor fi soluționate între 6-7 ani, perioadă care afectează iremediabil afacerile unor service-uri auto care au efectuat reparațiile la mașinile cu polițele la una dintre companiile care dau dat faliment dar care nu își pot recupera banii.

Bani sunt, organizarea scârțâie

Nu se poate spune că FGA nu are bani pentru plata acelor daune pentru că 8% din valoarea unei polițe merge către fondul de garantare.

De la 1 octombrie 2021 și până azi, FGA a analizat dosarele City Insurance depuse doar pentru patru luni. Surse apropiate instituției susțin că directorii Cucu și Coca Constantinescu au salarii cuprinse între 8.000 și 10.000 de euro pe lună. La acești bani, cei doi, spun sursele, și-au permis să stea în concediu chiar și 6 luni pe ani (medicale, de odihnă etc.).

Citește continuarea pe puterea.ro

Navigare în articole