Dosarul Caracal „ia foc”! Gheorghe Dincă susține că are o filmare în care e bătut de polițiști – Cum comentează avocatul Aurel Moldovan

Dosarul Caracal a ajuns la Curtea de Apel Craiova, după ce, pe fond, Gheorghe Dincă a fost găsit vinovat pentru omor și condamnat la 30 de ani de închisoare. În prezent, apelul din acest dosar se judecă cu ușile închis ca urmare a unei decizii a completului de judecată.

În continuare Gheorghe Dincă susține că este nevinovat și spune că are chiar dovezi că ar fi fost bătut de polițiști și obligat să-și schimbe declarațiile în timpul anchetei penale.

Supranumit „monstrul din Caracal”, Dincă spune că are și dovezi în acest sens, respectiv că se află în posesia unei filmări care poate atesta cele spuse de el. 

Mai mult, la cea mai recentă înfățișare, el a cerut chiar audierea procuroarei Oana Hăineală, fostă șefă a DIICOT, despre care susține că l-ar fi forțat să-și schimbe declarația.

„Nu cunosct acest aspect, daca exista sau nu o inregistrare. Dreptul la aparare este de necontestat de nimeni. De ce nu a facut pana acum aceasta plangere si face acum? Pentru ca acum deja acesta devine necredibil.

Cursul anchetei, ati vazut si dvs, acesta a fost condamnat la 30 de ani. Ancheta continua pe apelul declarat de noi, partile civile, inclusiv de inculpatul Gheorghe Dinca. Urmeaza pe data de 20 probabil sa ne judecam si vedem ce sentinta va da Curtea de Apel Craiova.

Ceea ce stiu e ca s-a plans de nenumarate ori, in sala de judecata, ca a fost batut de politisti, ca a fost fortat sa spuna lucruri pe care nu le-a facut, ca nu le-a omorat pe fete, ca acestea au fost doar traficate, traficate si bineinteles violate de el”, a declarat, vineri, avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, pentru Realitatea PLUS.

Navigare în articole