De la PET, la record mondial: Tricoul de Uriaș aduce României un loc în Guinness World Records

Recordul a fost omologat sâmbătă, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, după ce Tricoul de Uriaș a fost măsurat de o echipă de ingineri topografi și verificat în baza unor criterii stricte de către un reprezentant Guinness World Records.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența a 1500 de spectatori, printre care s-au numărat jucători ai echipei naționale de rugby,  reprezentanți mass-media, parteneri, copii și tineri din diverse cluburi sportive din București, precum și alți participanți înregistrați. Momentul a fost celebrat ulterior printr-un concert susținut de Smiley.

Tricoul de Uriaș cântărește circa 4 tone și are dimensiuni similare cu ale unui teren de rugby, măsurând 108,96 metri lungime și 73,48 metri lățime. Pentru fabricarea, transportul, manipularea și desfășurarea tricoului, au fost implicați croitori, transportatori profesioniști și peste 150 de voluntari.

Tricoul are pe el un model reinterpretat al drapelului național, un brâu tricolor, model care este folosit pe echipamentul oficial al echipei de rugby a României.

„Suntem mândri că am reușit să doborâm acest record mondial și să promovăm, totodată, reciclarea și sustenabilitatea. Alături de clienții și partenerii noștri, am confirmat, încă o dată, că implicarea noastră comună poate face diferența. Ne dorim ca acest proiect să inspire și să încurajeze oamenii să recicleze mai mult și să aibă grijă de mediu”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Peste 500.000 de PET-uri colectate, dublul obiectivului inițial

Prin campania Tricou de Uriaș, organizatorii și-a propus promovarea unui comportament ecologic, iar cetățeni din toată țara au răspuns pozitiv invitației la reciclare. Între 01 și 22 martie, peste 500.000 PET-uri au fost colectate la automatele din magazinele Kaufland, dublul cantității necesare pentru realizarea tricoului.

Mai mult, peste 3.000 de persoane și alte 132 de echipe sportive s-au înscris pe www.tricoudeurias.ro, la tombola cu premii oferite de organizatori.

Tricou de Uriaș – un exemplu de bune practici în reciclare

Inițiativa Tricou de Uriaș a fost concepută de la bun început pe principii sustenabile, având ca obiective încurajarea colectării separate și revalorificarea deșeurilor din plastic.

Astfel, din materialul folosit pentru Tricoul de Uriaș, vor fi produse peste 12.000 de tricouri de adulți și copii. Majoritatea vor fi donate pe parcursul anului în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare, unul dintre cele mai importante programe de promovare a mișcării de masă din România, organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România. De asemenea, o parte dintre tricouri va deveni echipament pentru mai multe cluburi sportive din țară, în principal de rugby.

Navigare în articole