Crima din Grădina Botanică de la Craiova. Cum explică specialiștii cruzimea fără margini a adolescentului criminal

Psihiatrul Gabriel Diaconu a declarat pentru un post TV că faptele monstruoase ale adolescentului trădează o parte deviantă a personalității sale. Mai mult decât atât, specialistul este de părere că a fost perfect lucid în momentul în care a săvârșit atacul sângeros.

„A existat luciditate. Intenţia lui a fost că de data asta o să fac o faptă de mare violenţă. Asta arată o fereastră în personalitatea lui care este profund deviantă. Legea va trebui să fie aspră cu el”, a spus medicul.  

Totodată, și criminalistul Dan Antonescu, fost polițist cu experiență de zeci de ani în cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, a precizat că la baza motivației criminale ar putea să fi stat, fie o substanță psihotropă, fie o mare frustrare.

 „Acest copil a comis o faptă de o ferocitate cum rar întâlnim. Puterea aceasta o putea avea fie dintr-o substanţă psihotropă, fie o frustrare majoră, era elev al unei şcoli militare, rigoarea militară presupune restricţii, frustrări”, a spus fostul polițist. 

Le-a spus anchetatorilor că venise să se plimbe

Crima care a avut loc în Grădina Botanică din Craiova marți, 27 iunie, a șocat o țară întreagă. Doi tineri care se plimbau pe alee au fost atacați cu sânge rece de un puști în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, fiu de polițist.

Băiatul plecase din comuna Calopăr, acolo unde locuiește și unde tatăl este șef de post. Le-a spus anchetatorilor că venise să se plimbe prin Craiova. A fost prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică. 

La un moment dat a trecut pe lângă doi tineri care se plimbau pe o alee. Nu-i cunoștea! Asta a spus în timpul audierilor. S-a uitat insistent la fată, aceasta l-ar fi privit la rândul ei și de aici ar fi început conflictul între el și tânărul care o însoțea pe minora de 14 ani.  După ce i-a înjunghiat cu sălbăticie pe cei doi tineri, fata a murit la scurt timp la locul agresiunii, suspectul a băgat în rucsac arma crimei, o macetă pe care, conform tot spuselor sale, ar fi „uitat-o” de vreun an în geanta respectivă și a încercat să se facă nevăzut. A fost însă prins la scurt timp pe o stradă din apropierea Grădinii Botanice.  

Navigare în articole