Controale la sânge, în traficul din Capitală! Polițiștii au dat peste 50 de amenzi – Care au fost cele mai întâlnite infracțiuni

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale și au constatat 12 infracțiuni după cum urmează:

•6 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;•3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;•1 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere;•1 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat;•1 pentru deținere de droguri.

De asemenea, au fost reținute 33 permise de conducere, astfel:

>> *10 * pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice;>>14 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;>> 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);>> 1 pentru depășirea vitezei legale;>> 1 pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier.

>>>Totodată, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

•EXEMPLE:1. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un moped pe o stradă din sectorul 5 fără a poseda permis de conducere.În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM pentru săvârșirea infracțiunii incriminate de art. 335 alin.1 din Codul Penal.

2. Un tânăr în vârstă de 24 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.După ce au procedat la testarea preliminară a conducătorului autovehiculului cu aparatul DrugTest, polițiștii au condus tânărul la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, IN REM, pentru săvârșirea infracțiunii incriminate de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

3. Un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.După ce au procedat la testarea preliminară a conducătorului autovehiculului cu aparatul DrugTest, polițiștii au condus bărbatul la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, IN REM,  pentru săvârșirea infracțiunii incriminate de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București.

Navigare în articole